Næstved
MetalFest

zEALAND'S BIGGEST OPEN AIR METAL FESTIVAL

Historien kort foralt

Næstved Metalfest blev stiftet af Michael H. Andersen & Jimmy T. Nielsen. Begge er født og opvokset i Næstved og begge har været en del af 90érnes meget markante metalscene i Næstved, som fostrede en række metalbands der fik stor succes, både nationalt og internationalt og som stadig trækker rødder op i den nuværende scene.  De seneste mange år er metalmusikken gået lidt i glemmebogen i den sydsjællandske hovedstad. Dette ville Michael & Jimmy gerne gøre noget ved og samtidigt give en masse oplevelser tilbage til den by, der har haft så stor indflydelse på begges musikalske opvækst. Begge bringer en masse knowhow og drive til bordet. Michael er CEO i eget pladeselskab Target Group, samt arrangør af en lang række festivaler rundt om i landet. Jimmy er udøvende musiker og har eget pladeselskab i Næstved med et stort indblik og netværk i metalscenen.

Sidenhen har samarbejdet udviklet sig og Manticora forsanger, booker og labalmanager Lars F. Larsen er sidenhen indgået i styregruppen bag Næstved Metalfest.

Næstved Metalfest samarbejder med en række lokale kræfter om at fremme metalkulturen og festivalen i Næstved, blandt andet Mærk Næstved, Næstved Erhverv & Kultur, Næstved Cityforening samt Ungdomsskoles ungdomsprojekt JB10, som blandt andet har bistået til udviklingen af podcast/videocasten “TorsdagsTråd” med en række kendte navne i metalscenen.

NÆSTVED METALFEST blev grundlagt i 2019 og afholdte sin første MetalFest Den 24. August på Kongebryg i Næstved. Festivalen kunne glæde sig over at melde “UDSOLGT” i både 2019, 2020 og 2021, indtil man i 2022 udvidede kapaciteten væsentligt, så der nu er plads til op imod 3000 daglige gæster.

Vi ser frem til mange flere oplevelser med SYDSJÆLLANDSTUNGESTE FESTIVAL!

2024

BANDS i 2024:
SATYRICON (NO)
TIAMAT (SE)
ASINHELL (DK)
BAEST (DK)
THRESHOLD (UK)
BERSÆRK (DK)
NECROPHOBIC (SE)
TYGERS OF PAN TANG (UK)
DEMONICAL (SE)
SVARTSOT (DK)
UNDERGANG (DK)
DEFECTO (DK)
EVERDAWN (US)
BLAZING ETERNITY (DK)
SHADOWSPAWN (DK)
MICHAEL CATTON (DK)
SYLVATICA (DK)
RING OF GYGES (IS)
MACERATION (DK)
IDASLET (DK)
MANTICORA (DK)
STEFFEN JUNGERSEN (DK)
ETHEREAL SIN (JPN)
LOCH VOSTOK (SE)
WITHERING SURFACE (DK)

Sjællands Største Open Air Metal Festival

Ialt vil 32 bands være at finde på Næstved Metalfest 2024 plakaten fordelt på tre scener og tre dage. Udover det, byder Næstved Metalfest på Rockbarer, Madboder, specialøl stande, DJ stand, Art område, Metal-bingo, Biergarten og meget mere.

HUSK! Der er lyntog mellem Næstved og Kbh. Hovedbanegård, så det blot tager 40 minutter at arrivere fra KBH H. 2-dages billetter koster kun 999 kr. Der er også mulighed for tilkøb af fadøl og t-shirt billetter til nedsat pris. Et koncept der er meget populært blandt vores gæster.

Venue: Grønnegade Kulturcenter i Næstved.

2023

BANDS i 2023:
PARADISE LOST
LACUNA COIL
GRAVE
ARTILLERY
ILLDISPOSED
STRIGOI
NICKLAS SONNE
DEFACING GOD
GHOST IRIS
STEEL INFERNO
THORIUM
TROLD
HELLMAZE
EXELERATE
DETHRXNER
AFTER LAPSE
NEEDLESS
VANSIND
LOTAN
SICKOMANIA
STRUCTURAL
DIVIDED MULTITUDE
Foredrag af STEFFEN JUNGERSEN

Første gang 3 dags festival

For første gang i festivalens historie blev det tre intense dage, med den hårdeste musik, de mest dedikerede fans og en energi, der kunne mærkes i hele landet.

Med et stærkt line-up, der spændte bredt over metallens sub-genrer, var årets festival et besøg værd for alle metalhoveder. Hovednavne som Paradise Lost og Lacuna Coil leverede mindeværdige koncerter, der sendte publikum i moshpit. Mindre bands fik også chancen, for at vise deres værd på den lille scene, på torsdagens opvarmningsdag. 

2022

BANDS i 2022:
CANDLEMASS (Sverige)
ROTTING CHRIST (Grækenland)
DAGOBA (Frankrig)
WITHERING SURFACE
IOTUNN
LAMENTARI
NATJAGER
COLD NIGHT FOR ALLIGATORS
STATEMENT
ODDLAND (Finland)
TIMECHILD
DETEST
HEARTEATER
KADAVERMARCH
AS I MAY (Finland)
BETWEEN OCEANS
CREEPING FLESH (Sverige)
CAUTERIZER (erstattede LOTAN

Større, flottere, OPEN AIR!

2022 blev året hvor Næstved Metalfest, ud over at have MUSIKSTALDEN til de mere intime koncerter, udvidede med en OPEN AIR scene, med publikumskapacitet på 3000 gæster. Rammerne på Grønnegade Kulturcenter, sammenholdt med det gode vejr og de lune nætter, satte en perfekt stemning hvor headliners som CANDLEMASS og ROTTING CHRIST lukkede festen henholdsvis fredag & lørdag. 

2021

BANDS i 2021:
ILLDISPOSED
HATESPHERE
RED WARSZAWA
CABAL
HEIDRA
LIFESICK
ROT AWAY
MANTICORA
ALTERFACT
BLACK SWAMP WATER
CAUTERIZER
CHRONICLE
DEMOLIZER
ETHEREAL KINGDOMS
PECTORA
PITCHBLACK
SHADOWSPAWN
WAYWARD DAWN

Næstved Metalfest rykkede i  2021 til en ny lokation på Grønnegades Kaserne i Næstved og præsenterede for første gang “Metalmarked”. Et udendørs område med boder, bar, mad, live-art, Biergarden og metal DJ´s. Koncerterne blev afviklet indendørs i Gl. Ridehus. NMF21 blev den første festival efter Corona nedlukningen med stående publikum og uden restriktioner. Opsætningen danner ramme for næste års festival, hvor der udvides yderligere.

2020

BANDS i 2020:
BAEST
HATESPHERE
DAWN OF DEMISE
WITHERING SURFACE
WAYWARD DAWN
MURDER AMONG KINGS
ROT AWAY
ETHEREAL KINGDOMS
CHRONICLE
LAMENTARI
PECTORA
PITCHBLACK
BLACK SWAMP WATER
ALTERFACT

Næstved Metalfest havde i  2020 opskaleret til en 2 dages udendørsfestival med dobbelt så mange bands på plakaten. Desværre blev dette års festival blev aflyst, grundet at venuet Kongebryg ikke kunne efterleve de krav som myndighederne krævede, i lyset af Corona pandemien.
Ironisk nok nåede festivalen også at få udsolgt samme dag som den måtte aflyses.

2019

BANDS i 2019:
ILLDISPOSED
DETEST
VANIR
BLOOD EAGLE
THORIUM
JUSTIFY REBELLION
MURDER AMONG KINGS
CAUTERIZER.

Følg os på SoMe