Sjællands største Open Air Metal Festival!

Om Næstved Metalfest

Næstved Metalfest blev afholdt første gang i 2019 og siden vokset sig større og større.

Næstved Metalfest kan bryste sig af at være Sjællands største Open Air Metal Festival og den største uafhængige metal-festival i Danmark. Festivalen har publikum fra hele verden og en kapacitet på 3000 gæster med 3 scener.

Næstved Metalfest ApS er et selvstændigt firma med adresse i Næstved.

Folkene bag festivalen og ambitioner for Næstved By

Næstved Metalfest ApS er et selvstændigt firma med adresse i Næstved.

Bag festivalen står musikforretningsmanden og udøvende kunstner Michael Hvolgaard Andersen, der i 2023 fejrede 20-års jubilæum med firmaet Target Group og 30 år i musikbranchen. Target Group er blandt de største uafhængige musikselskaber i Danmark og arbejder bl.a. med artister som The Savage Rose, Mike Tramp og Juncker, står bag flere live events i landet og driver to barer på Vesterbro i København.

Michael flyttede sidste år tilbage til Næstved, efter 25 år væk fra byen, og ønsker med Næstved Metalfest at bringe både musik, kultur og potentiel ny befolkning til Næstved. Ønsket er at have fokus på alle de værdier, Næstved har som Sydsjællands hovedstad, med alt fra gavlmalerier og kunst i centrum, til den hyggelige og flotte bymidte, den fantastiske Herlufsholm skov, monumenter som Trolden og Slattenpatten og ikke mindst Enø Strand og Karrebæksminde. Næstved har mere at byde på, end de fleste ved, og boligpriserne er på et niveau, hvor mange kan være med. Den historie skal fortælles til de tusinder af gæster vi forventer på Næstved Metalfest i år og håbet er at en procent af deltagerne forelsker sig i byen og overveje at flytte hertil. Evt. ved en tale fra en kulturperson og/eller politiker ved selve festivalen og ved at dele en fysisk brochure ud til alle deltagende gæster, hvor både ”Næstved By”, programmet for festivalen og sponsorer præsenteres.

Lars F. Larsen er med i ejerkredsen for festivalen, og er en kendt skikkelse på den danske booking og management scene, indenfor netop rock og metalgenren. Han har været chefbooker for musikagenturet Intromental Europe i en årrække og tiltrådte som direktør for firmaet i 2007.

Vi har siden 2022 haft en femårs plan for Næstved Metalfest og et håb om at vækste og fortsat investere i festivalen i de kommende mange år, og således kunne tiltrække mange gæster til byen i op til en uge ad gangen, én gang om året i August. Det vil skabe meromsætning for både butikker, barer og spillesteder i indre by og vores få overnatningsmuligheder vil være booket til bristepunktet.

Er i klar?